Promenera dig i form

Vi vill alla vara hälsosamma och ta hand om oss, men det är inte alltid lätt att få tid och ork att gå ut och jogga eller gå till gymmet. Ett bra sätt att röra på sig är att promenera och det är helt möjligt att komma i form bara genom att gå. Du ska här få tips på hur du enkelt kan bli hälsosammare och få kläderna att sitta lite bättre!

 

Hälsoeffekter

När du regelbundet motionerar kommer du att bygga muskler och få kondition, men också minska risken för diabetes och övervikt. Dina värden kommer att förbättras och det kommer vara roligare nästa gång du går till läkaren.

Genom att skapa muskler blir vår kropp mer tonad och snygg, vi vill ju alla att kläder ska sitta bra och bekvämt. Genom att promenera regelbundet kommer det att vara roligare att gå och handla. Det finns många sätt som vi kan ta hand om vår hälsa eller vårt yttre, förutom att motionera kan vi även gå till en bra frisör. Om du tycker att du har för lite hår, kan du göra en kvalitativ hårtransplantation hos Nordic Hair Clinic – det kommer att passa till ditt nyare, hälsosammare jag!

Billigt och enkelt

Det som är så bra med gång är att det både är billigt och möjligt att göra var du än befinner dig. Du behöver inte köpa ett gymkort eller ett dyrt träningsredskap, inte heller behöver du några särskilda förutsättningar som snö för att åka skidor eller en häst för att rida. Allt som du behöver för att ta hand om dig är ett par bekväma och fotriktiga skor. Det finns många snygga sportskor att välja mellan, men gå till en sportaffär och be om hjälp. Det är viktigt att ta hand om fötterna – tänk på att de bär hela din kropp! Dina knäleder och din rygg kommer att tacka dig om du inhandlar lite bättre skor som passar dina fötter. Men, mer än ett par bra skor behöver du egentligen inte. Du kan använda vilka byxor som du vill och en lagom tjock jacka eller tröja beroende på årstid.

Om du inte har rört på dig så mycket under den sista tiden, så bör du börja långsamt. Men, det är viktigt att det verkligen blir av. Soffan kan ibland kännas mycket mer lockande än en promenad efter jobbet, men det fina med motion är att du faktiskt blir pigg av det. Om du börjar motionera regelbundet, kommer du att vilja gå ut och promenera, kanske rent av ta en joggingtur.

Enligt forskning tar det 66 dagar att skapa sig en ny vana. Det innebär att du måste fatta ett beslut om att varje dag – oavsett väder – ta en promenad i 66 dagar – och sedan fortsätta. Börja långsamt och med en kortare sträck som du även klarar av att gå om det så är snålblåst och regn. Du kommer att snart märka resultat fysiskt, men också att du blir piggare. Lycka till!