Hitta hälsan inifrån i Bali

Det finns massor av olika sätt att vara hälsosam och att hitta sitt inre lugn på. Ett av de bästa sätten skulle troligtvis kunna vara att åka på en resa där målet är just att hitta sin inre hälsa och sitt inre lugn. En perfekt destination för detta är ön Bali. På Bali är alla välkomna, oavsett religion, status, stil eller ålder. Här kan man ägna sig åt saker som gynnar hälsan och välbefinnandet såsom yoga, meditation, sex eller healing. När det handlar om just sex rekommenderas ett besök på vuxen.se, där kan man hitta bra prylar att ta med sig på resan för att nå välbefinnande i högsta grad.

 

En plats för inre hälsa

Destination Bali är för alla. Här finns plats för vem man än är. Befolkningen på Bali är mestadels hinduer men till viss del finns också muslimer. I Bali är alla välkomna och mottot på ön råder “keep on smiling”, och det är just vad befolkningen gör, de ler och skrattar.

På denna magiska plats finns det tid och rum för att hitta sin inre hälsa. Här lär man sig att leva i harmoni och balans med sig själv, människor runt omkring en och med naturen. Självklart har naturen en stor inverkan på den inre hälsan och utöver detta finns yoga- och meditationskulturen. Här finns också kultur i välmående genom speciella behandlingar på spa och liknande anläggningar.

Yoga och meditation

Så vem du än är, vad du än kommer från och oavsett status, rikedom och tidigare erfarenheter så är du välkommen till Bali. I vart och vartannat hörn kan du lära dig att andas in och andas ut. Just andningen är ett stort fokus på alla yoga- och meditationsklasser. Det finns massvis med klasser både inomhus och utomhus, på gymmet, på hotellen, på stranden eller i trädgården. I Bali är yogan och meditationen en livsstil. Som turist kan man välja allt från att gå på gratis klasser på stranden eller betala för att få en privatlektion av en instruktör som kommer hem till en. Här finns allt för nybörjaren till proffs – till och med kurser för dem som önskar bli yogainstruktörer.

Spa och behandlingar för inre välmående

Utöver alla yoga- och meditationsklasser finns här också massvis av spa- och massageställen. Balineserna vet precis hur de ska använda sina kroppar, sina händer, sin klingande musik, sina dofter i form av rökelser och blomvatten i en harmonisk kombination för att hitta den rätta känslan och avslappningen. På spa- och massageanläggningar erbjuds turister behandlingar som är bra för kroppen och själen. Man kan välja om man önskar få en healing eller en balinesisk massage där terapeuten med sin egen kroppstyngd går på kundens rygg med sina bara fötter. För den som har lite mer skinn på näsan och som vågar finns det en hel del människor i Bali som utför healing. Healingen rekommenderas enbart för vuxna. Vilken behandling man väljer är givetvis upp till var och en.