God hälsa med nyttig kost och skönhetsåtgärder

Att äta regelbundet och variera kosten ger kroppen alla de vitaminer, mineraler, proteiner, fettsyror och antioxidanter som den behöver. En god hälsa börjar inifrån för att man ska må bra och ha energi, men även den yttre skönheten behöver omsorg för att man ska må bra med sig själv.

Skönhetstips och vackert yttre med professionell plastikkirurgi

Är man nöjd med sitt yttre mår man bra med sig själv och det främjar en god psykisk hälsa. Det finns många åtgärder man man göra själv för ett vackrare yttre i form av god hudvård, vårdad klädsel och en fin frisyr. För ett fint yttre som man är nöjd med, passar det bra med tips på enkla skönhetstips för att lyfta en bättre självkänsla och blir vackrare för sig själv och omvärlden. Det finns också andra åtgärder där man kan gå lite längre för att vara nöjd med sitt yttre. Vill man få en professionell plastikkirurgi av ansikte, buk eller bröst, kan citadellkliniken.com ge en förstklassig behandling enligt önskemål med trygga garantier, samt utförda av kunniga specialistläkare med de mest moderna metoderna.

Nyttig mat ger bättre hälsa och utseende

Att äta bra mat är viktigt för hälsan och det finns många råvaror och maträtter som är hälsofrämjande. Hud och hår blir vackrare med rätt kost och tillräckligt med vätska. Det är ett faktum att stress kan till exempel påverka hälsan och magen och 70% av immunförsvaret sitter i just magen. För att magen ska må bra, finns det bra tips och kost som botar stressmage för ett bättre välmående. Yoghurt är mycket bra mot stressad mage och är hälsofrämjande med nyttiga mjölksyrebakterier. När det kommer till vitaminer, kan frukt och grönt, baljväxter och rotfrukter tillföra mycket viktiga vitaminer för en hälsosam livsstil. Någon gång är det helt ok att unna sig något onyttigt, annars kan man lätt tröttna om man aldrig unnar sig något man verkligen tycker är gott. Är man vegan eller vegetarian är det ett val man gjort i sin kost men också på grund av etiska frågor kring djur och djurhantering. Då kan det dock vara bra med lite extra kosttillskott som kompletterar ämnen som annars finns mycket i kött.

Både när det kommer till vad man äter och dricker eller använder på hud och hår, bör man använda så naturliga produkter som möjligt för en god hälsa. Det finns en ökad medvetenhet kring detta genom en ökad produktion av ekologiskt inom matindustrin, men även inom detaljhandeln med hygienprodukter och smink. Det finns en mängd

ämnen man ska se upp med i hudvård som kan orsaka cancer, allergier och sjukdomar. Forskning visar att bland annat allt som innehåller olika varianter av parabener, kan ge hormonella störningar och i värsta fall orsaka cancer. Metylparaben har man sett ha en östrogenisk effekt och kan vara starkt kopplat till bröstcancer. För en god hälsa ska man helt enkelt värna om sin kropp och hellre köpa hudvård som är framställt ekologiskt. Dessa produkter finner man med märkningar som KRAV-märkt , Ecocert, BIDH, Rättvisemärkt eller till exempel Soil Association. Då värnar man både om hälsan och skyddar sig mot sjukdomar, men också naturens ekosystem.