Förminska brösten och må bättre

Att alla kvinnor önskar sig stora bröst är en vanlig missuppfattning. Stor byst kan ge många olika problem, exempelvis nack- och ryggsmärtor. Dessutom kan det vara problematiskt att träna eftersom det kan kännas tungt. Vissa upplever även att brösten är i vägen vid träning. Även kvinnor som ammat kan vilja göra en bröstförminskning eller korrigering för att få tillbaka den ursprungliga formen. Med andra ord finns det flera olika hälsoskäl till varför kvinnor väljer att förminska brösten.

Var kan man göra en bröstförminskning?

Om du vill förminska brösten är det viktigt att du gör ingreppet på en trygg och seriös klinik med lång erfarenhet av plastikkirurgi. Svenska Akademikliniken är Nordens ledande skönhetsklinik på bröstförminskning och andra operationer. I över 30 år har de utfört olika typer av skönhetsingrepp. Här får du alltid göra en personlig konsultation med en av deras erfarna kirurger innan operationen. Där diskuterar ni dina önskemål, förutsättningar och annat som är viktigt att veta. Plastikkirurgen gör en bedömning utifrån hur just dina bröst ser ut och andra faktorer som påverkar slutresultatet. Hos Akademikliniken kan du göra både mindre och större förändringar. De senaste teknikerna vilket ger säkra och naturliga resultat. Personalen som arbetar där är alltid legitimerad, auktoriserad och certifierad. Under den personliga konsultationen får du även veta hur processen går till och vilken teknik som används. Det gör att du kan känna dig helt trygg både innan, under och efter ingreppet.

För vem lämpar sig en bröstförminskning?

Det finns många kvinnor som kan behöva en bröstförminskning för att förbättra deras hälsa. Om du har stor byst och har värk i nacken och ryggen kan en bröstförminskning hjälpa, framför allt om du redan provat andra tips för att minska smärtan.

Det är även vanligt att tycka att det är jobbigt att träna med stor byst. Ibland känns det som att brösten är i vägen för att kunna utföra träningsmomenten. Kvinnor som löptränar kan uppleva att brösten känns tunga och att det skaver med sport-BH. Att träna regelbundet är mycket viktigt för hälsan. Om du känner att dina bröst hindrar dig från att motionerna bör du definitivt boka in en konsultation med en plastikkirurg för att diskutera vad du kan göra åt problemet.

Även kvinnor som ammat kan vilka förminska eller förändra brösten. Det är vanligt att brösten sjunker längre ner efter amning samt med åldern. Med en hängbystkorrektion eller andra ingrepp kan brösten få en form som påminner mer om dess ursprungliga form.