Viktigt med sömnen

Glöm inte att sova gott varje natt, ca 7-9 timmar. Det är klart att det inte är livsavgörande om du ibland skulle få en dålig nattvila men fortsätter detta till den grad att du funderar på sömntabletter, så är det illa. En stor del av befolkningen i Sverige och andra västländer går på någon form av sömnpiller och dessa är inte sällan beroendeframkallande. Det finns naturläkemedel att köpa för sömnen på Apoteket, men dessa är inte särskilt starka.

Tips för att sova bättre
Om du lider av sömnbrist men inte vill ta tabletter ännu, finns det lite tips att ta emot. Se alltid till att varva ned innan du somnar. Jobba helst inte in i det sista och undvik dataskärmen åtminstone någon timme innan läggdags.

Ta lite potatismjöl (1-2 matskedar) utblandat i kallt vatten. Stärkelse har en lugnande effekt och gör att du kopplar av en aning. Försök att sova i ett så tyst rum som möjligt om det går. Byt rum om du är känslig eller använd öronproppar. 3M är ett märke som har behagliga och även mycket skyddande öronproppar som dämpar ljud rejält.

Rör på dig och få frisk luft varje dag. Det skadar inte.