Är kosttillskott bra?

Idag lever människan i en tid då maten får allt färre näringsämnen och i och med att den ofta transporteras mellan olika länder kan det hända att den förlorar mycket av sin näring under tiden. Då kan det vara bra med olika kosttillskott, eftersom mycket av tillagningen gör att de väsentliga ämnena försvinner. Men däremot ska du tänka på olika saker innan du börjar proppa i dig kosttillskott till höger och vänster.

Välj rätt kosttillskott
De billiga tillskotten innehåller vanligtvis inte lika många näringsämnen som de dyrare. Tyvärr är det så även om det kan låta som en klyscha. Billiga preparat är ofta syntetiskt behandlade och detta gör att du lika gärna kunde låtit bli att ta dem. Undvik också brustabletter i alltför stor grad. De innehåller ofta socker och fungerar nästan bättre som en läskedryck eller en god dricka än ett vitamintillskott.

Kosttillskott och träning
Just när man tränar mycket och förlorar mycket salter, kan det vara bra att ta extra protein eller magnesium. Svettas du mycket, går mycket salter ur kroppen och detta kan du kompensera med att ta magnesium eller kelp för sköldkörteln. Var uppmärksam på kramper i benen. Detta kan vara magnesiumbrist.